home

wie ben ik

wat is een life coach

wandeling

goede voornemens

publicaties

tarieven

referenties

contact

links

sitemap

Wie ben ik

Mijn naam is Marcel Oosterbeek (1963) geboren en getogen in Den Helder, getrouwd en verwend met twee prachtige kinderen. Ik heb veel plezier in het maken van muziek op keyboard en djembé. Ook zit ik graag achter de PC of laptop voor het spelen van een spelletje of om dingen uit te zoeken. Verder mag ik graag naar sport kijken en skate ik graag.

Na het afronden van mijn middelbare opleiding ben ik op 16 jarige leeftijd begonnen met werken in het magazijn van Scheepswerf Visser in Den Helder. Met een onderbreking van 13 maanden vanwege de dienstplicht, ja die had je toen nog ;-), heb ik in totaal 18 jaar in het magazijn op diverse plekken gewerkt.

Na een aantal reorganisatierondes was het ook voor mij de tijd om elders werk te zoeken, wat vrij snel lukte bij Ravo in Alkmaar. Door het vertrek van mijn leidinggevende werd mij de gelegenheid geboden om zijn functie over te nemen, wat ik graag accepteerde. Aan het eind van het vorige millennium werd ik me ervan bewust dat er meer was dan alleen het zichtbare. Ik besloot daarom in 2000 een Reiki 1 opleiding volgens het oorspronkelijke Usui System of Natural Healing te volgen bij Ton Driessen in Beneden Leeuwen.

Door diverse omstandigheden besloot ik eind 2001 op zoek te gaan naar een andere baan. Die vond ik bij de sociale werkvoorziening Noorderkwartier. Achteraf gezien een heel logische keuze omdat ik toen al steeds meer geïnteresseerd raakte in wat iemand motiveert om de dingen te doen die hij of zij doet, waarbij ik ook te maken kreeg met medewerkers met een beperking. Het is hartverwarmend om de motivatie en kracht te zien waarmee veel van de medewerkers van Noorderkwartier aan het werk zijn.

Om meer inzicht te krijgen hoe mijn communicatie werkt en om meer aan te sluiten op de wijze van communiceren van anderen heb ik in 2004 een practicioners opleiding NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) gevolgd bij Zumaya in Alkmaar.

In 2008 heb ik besloten om de volgende stap te maken in mijn ontwikkeling. Na mij ongeveer een jaar georiënteerd te hebben bij diverse seminars en trainingen ben ik bij Health Balance terechtgekomen voor de opleiding tot Life Coach. Wat dit precies inhoudt kun u lezen bij wat is een life coach.
Deze opleiding heb ik in november 2009 met goed gevolg afgerond.
Om meer vaardigheden en verdieping van mijn coachingskwaliteiten te ontwikkelen heb ik ook de vervolgopleiding, Coach de Coach, gevolgd.
Deze vervolgopleiding heb ik in januari 2011 afgerond.

Om me ook op spiritueel gebied verder te ontwikkelen heb ik op 15 en 16 april 2010 de tweedaagse cursus 'werken met tachyon-energie' bij Huub Koning. Tijdens deze tweedaagse is ook gewerkt is met fotongordel energie. Een nog sterkere energievorm dan Tachyon energie. Hiermee kan ik bijvoorbeeld ook uw mobiele telefoon 'ontstoren'.

Op 3 en 4 juni 2010 heb ik de vervolgcursus 'Inner Reliefs' gevolgd, waardoor ik reliefs en ballast bij de cliënt weg kan halen en de ontstane ruimte met helpende overtuigingen op kan vullen met behulp van de MIR methode. Tevens is het hiermee mogelijk om de chakra's optimaal te laten werken.

In 2012 heb ik een 4-delige pendelworkshop gevolgd bij Daniëlle Forrer. Dankzij deze workshop ben ik in staat om op een eenvoudige manier mezelf, maar ook anderen, in balans te brengen en te houden.